100 доброволци от Русе се включиха в днешната първа акция „Хубава си, моя горо”

05-04-2008
Днес в цялата страна стартира кампанията „Хубава си, моя горо”, която се реализира под патронажа на президента Георги Първанов. Организатор е Национално движение „Българско наследство” в партньорство с ДАГ, РУГ, общинските и областните администрации, ДАМС.
100 доброволци от Русе се включиха в днешната първа акция. Участниците работиха на два обекта – разсадника в с. Хотанца и Лесничейството в с. Волово. Вместо очакваните 100 фиданки за засаждане, младежите засадиха 3 дка площ или над 1500 фиданки в района на с. Волово според данни на РУГ-Борово.
Организатори на русенската акция са Национално движение „Българско наследство” и клубовете „Съхрани българското” в града, Общински младежки дом, РУГ – Русе, Дивечовъдна станция „Дунав”. В акцията се включиха клубовете „Съхрани българското” в Русенския университет, СОУЕЕ, ПГ по текстил, ПГ по дървообработване, студентско сдружение „Зелен живот”, Студентски съвет, Сдружение „BMST”, ученици от екоклубове в МГ „Баба Тонка”, ПГ по облекло, ПГ по химия, ПГИУ „Елиас Канети”, АГ „Гео Милев”, СОУ „Йордан Йовков”.
Над 800 младежи от националната мрежа „Съхрани българското” са се включили днес в акции в цялата страна. Участието на едноименните клубове продължава и през следващата седмица.
Резултатите от първия ден на кампанията показаха, че младите хора в България имат потребността и желанието да участват в доброволни акции за опазване на българската гора.
Национално движение „Българско наследство” ще работи през настоящата година върху младежки програми за прилагане на добри практики и модели по примера на страни като Норвегия, Финландия, Швеция.
източник : Русе инфо
image