"Ние младите" на НД "Българско наследство" представиха в Русе

20-02-2008

На 19 февруари студентски клуб „Съхрани българското” организира промоция на най-новия филм на Национално движение „Българско наследство”. Русе е вторият град, в който се прави промоция. Филмът носи заглавието „Ние младите” и представя участието на младежи в Летните археологически семинари „Съхрани българското”, в експедициите в Странджа, в протестите на спасяване на българската природа. Авторите поставят нови акценти, различни от тези в предишните филми за разкопките в Дебелт 2006 г. и Втория национален младежки събор „Съхрани българското”.


Поканата уважиха зам.-ректорът доц. Смрикаров, преподаватели от университета, учители и директори на училища, представители на неправителствени организации, Студентски съвет, ученици от клуба в СОУЕЕ, общински съветници и граждани.


Студентите не пропуснаха на отбележат 135-та годишнина от обесването на Васил Левски. Още в началото на своето мероприятие те припомниха идеите на Апостола и почетоха паметта му под звуците на „Мила родино”.
На финала на вълнуващото представяне зам.-ректорът на Русенския университет доц. Ангел Смрикаров връчи на студентския клуб грамота от името на Национално движение „Българско наследство” за активната им дейност в процеса на опазване и популяризиране на българската култура и природно богатство от младите хора.

/на снимката - момент от представянето/
източник : Русе инфо