Христо Друмев

Учредител

Наследник е на крупни търговци, 17 години е на дипломатическа работа в европейски столици. След това е дългогодишен генерален директор на Националния дворец на културата. Има собствен бизнес чрез участието си в управата на общо 16 фирми и организации. Според сайта Параграф 22.com състоянието му възлиза на над 1 млн лв.
Учи в елитното немско училище, закрито в 1945 г., след което във френския колеж, завършва право в СУ "Кл.Охридски", обаче 10 години работи в работилничката за поправка на пишещи машини на баща си, който е репресиран от "народната власт". Постъпва в МВнР, където 2 пъти става отличник на министерството, но е освободен по чл. 29, т.“б” от Кодекса на труда, която означава по “политическа непригодност”. Две години е адвокат. Издържа се и като професионален покерджия. По-късно е импресарио в "Концертна дирекция". Пет години е юрисконсулт в "Техноекспортстрой" в Ирак. После е директор на “Филм България”, занимаваща се внос/износ на филми. Бил е и културен аташе в Бон (тогава организира изложбата на Тракийското злато) и в Париж, директор на дома “Витгенщайн” във Виена. От 1990 г. е директор на Националния дворец на културата. Под неговото управление НДК не само минава на самооиздръжка, но и успява да привлече крупни инвестиции. С неговото име се свързват силно развитата конгресно-конферентна дейност, търговските изложения, изложбите и рекламата, за което е отличаван многократно от различни институции.
Президент на Съюза на българските производители "Произведено в България". Вицепрезидент на Българския инвестиционен форум. Член на борда на Българската
търговско-промишлена палата. Председател на Борда на директорите на "Супербрандс България". Учредител на Пощенска банка, на радио "Експрес", на Софийската стокова борса. Заместник-председател на НС на "ПФК "Левски Спартак". Член на Борда на директорите на Атлантическия клуб. Председател на фондация "Доверие и закрила". Заместник-председател на сдружение „Български икономически форум“. Член на Обществения съвет на БНТ. Президент на Българската федерация по бридж, два пъти (1998 г. в Лил, 2002 г. в Монреал) световен шампион по бридж.
Носител на орден “Кирил и Методий” – І ст., на орден "Стара планина" - І ст. и на ордена за заслуги на Президента на Френската република. Почетен гражданин на София.