Клубове "Съхрани българското"

Габрово

Севлиево
В града съществува ученически клуб от лятото на 2006 г., който работи съвместно с археолозите на крепостта над града. С помощта на Общината и през тази година учениците ще продължат да помагат за проучването на родния край.
Дряново
В града функционира клуб "Съхрани българското" от началото на 2007 г към СОУ „Максим Райкович”. Той активон работи за опазване, издирване на информация и поддържането на войнишките паметници в региона Занимава се с краезнание и проучвания за историята на Дряново.
Севлиево
По инициатива на президента на Република България господин Георги Първанов е създаден клуб “Съхрани Българското”на 18.04.2006 г. койтоучаства активно в работата на местните археолози на средновековната крепост Хоталич. Клубът е към ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров” с ръководител г-жа Павлина Иванова. Учениците взеха участие във възтановките по случай 130-годишнината от Априлското въстание. Повече за клуба иза контакти с него syhranibg-sevlievo.com/contacs.html
Севлиево
Клубът е създаден преди година. Част от учениците работят на археологически обект под ръководството на доц. Й. Алексиев. През 2008 взеха участие в Националния младежки патриотичен събор 21-22 септември 2008 г.
Севлиево
18 December 2008 Преслава Букева, която е ученичка в 10 клас в ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“-Севлиево, е новият председател на клуб „Съхрани българското“ при ПГМЕТ. Тя бе избрана на проведеното тази седмица отчетно-изборно събрание. Г-ца Букева поема поста от досегашния председател на клуба Габриела Иванова, която вече е в 12 клас и ще трябва да се подготвя за кандидат-студентски изпити. Избрани бяха и нови заместник-председатели - Фейджан Неджипова и Мария Тотевска. На събранието бяха раздадени сертификати на най-изявените членове на клуба, които са работили активно през годината и са участвали в най-много инициативи.
Дряново
По повод Деня на народните будители - 1 ноември 2008 министърът на образованието и науката Даниел Вълчев връчи ежегодната награда на МОН „Константин Величков” на петнадесет учители. Наградата се присъжда за принос в развитието на образователното дело, за работа с изявени и даровити деца, за подготовка на ученици с постижения на международни и национални олимпиади и състезания, за съвременни методи на преподаване и използване на ИТ технологии, както и за извънкласни и извънучилищни форми. Сред наградените е и ръководителката на клуба "Съхрани българското" Галя Димитрова Евтимова.